Tänne taas pitkästä aikaa eksyin ja ajattelin päivittää tuosta strategiatyöstä. Lähdimme siis päivittämään strategiaa, emmekä kirjoittamaan uutta, mutta... UUsiksihan se meni. Tavoitteemme oli, että saisimme aikaan jotain, joka ei jäisi kirjahyllyyn pölyttymään. Jotain, jonka muistaisi, jonka henki ja päälinjat pysyisivät mielessä. Koti-teema nousi esiin ja siitä olemme nyt lähteneet eteenpäin ja se tuntuu... ...kotoisalta. Joulukuussa valtuuston pitäisi valmis strategia hyväksyä.

Mutta sen huomasin, että antoisinta tämänkin strategian valmistelussa on ollut keskustelu, joka on syntynyt työtä tehdessä. Ja tämä keskustelu saa aikaan sitoutumisen strategiaan. Joten, kun valmis strategia on hyväksytty, toivon, että voimme jatkaa keskustelua siitä, mitä tämä tarkoittaa käytännössä konkreettisina tekoina seurakunnan työssä.

Toivon todella, että mahdollisimman moni kokisi Mäntsälän seurakunnan aidosti kotiseurakunnakseen. Ja luulen, että siinä meillä seurakuntalaisilla on haastetta ottaen huomioon tuo muuttajien virta MÄntsälään.

Saija