Vaikein asia tämän blogin aloittamisessa on ollut nimen keksiminen. Sitten minulle tuli mieleen hullunkuriset perheet: Rouva Lohi - kalastajan vaimo jne. Että jos olisin Saija Seurakuntalainen -kirkkovaltuuston jäsen. Ennen kaikkea ajattelen, että olen yksi noin 16 000 seurakuntalaisesta Mäntsälässä. Ja yksi 27 kirkkovaltuutetusta. Meitä on siellä monia uusia (hienoa) ja vanhoja (onneksi) erilaisia seurakuntalaisia, joiden jokaisen tavoitteena on olla seurakunnan työntekijöiden tukena, tuoda esiin erilaisten ihmisten näkökulmaa seurakunnan toimintaan ja päätöksentekoon.

Ajatukseni ei ole tässä blogissa tehdä suurta kirkkopolitiikkaa tai teologiaa, vaikka voihan se olla, että kun pääsee sisälle tähän seurakunnan päätöksenteon maailmaan, niin omatkin näkemykset selkeytyvät ja tietää, mitä haluaa ajaa ja minkä puolesta toimia. LÄhdin liikkeelle itsestäni. Aika harvoin minun tulee mentyä seurakunnan kotisivulle ja luettua sieltä kirkkovaltuuston pöytäkirjoja tai muutakaan. Viime syksynä vaalien alla ja niiden jälkeen kyllä olen löytänyt itseni niitä selaamasta. Mutta ajattelen, että jos joku jaksaisi kirjoittaa itselleen ja seurakunnalle tärkeistä ja ajankohtaisista asioista vähän kevyemmin ja ehkä vähän esityslistan asioita avaten, niin voisin seurata itse tuollaista viestintää.

Ja ennen kaikkea ajattelen, että tämä on yksi keino tehdä seurakunnan toimintaa näkyväksi myös niille seurakuntalaisille, jotka kyllä kokevat seurakunnan tärkeäksi paikaksi, vaikka eivät ehkä niin aktiivisesti osallistukaan säännölliseen toimintaan. Ja toivoisin, että tämä blogi voisi olla yksi kanava käydä keskustelua siitä, mikä on itse kullekin seurakunnassa ja sen toiminnassa tärkeää.

Ajattelen, että seurakunnan kannattaa löytää sosiaalinen media keinoksi tehdä itseään ja omaa toimintaansa näkyväksi. Ja tätä näkyvyyttä toivottavasti saadaan tulevaisuudessa entisestään lisää. Se vaatii opettelua ja muotojen, sisältöjen ja pelisääntöjen pohdintaa, mutta uskon, että se kannattaa. Oletteko muuten huomanneet, että Mäntsälän seurakunnan sivuilla on jo kaksi blogia, Titan ja Mikon?

Tänään paikallislehden toimittajallekin nostin tämän viestinnän yhdeksi asiaksi, jota haluan seurakunnassa edistää. Että kaikki se hyvä työ, mitä seurakunnassa tehdään saataisiin näkyväksi ja ihmisten tietoon entistä paremmin. Ja uskalsin jopa yhden päivän bloggaajan kokemuksella kertoa toimittajalle blogini osoitteen. Joten ehkä joku sitäkin kautta löytää linkin seurakunnan asioihin.